Magazinović: Većina koju čine SDA, HDZ BiH i SNSD ne funkcioniše

Član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministaraBiH Saša Magazinović (SDP BiH) je, nakon što je prekinuta konstituirajuća sjednica Komisije prije nego što je izabrano njeno rukovodstvo, izjavio novinarima da većina koju čine SDA, HDZ BiH i SNSD, očigledno ne funkcioniše u okviru ove komisije i nije izabrano njeno rukovodstvo.

Kandidati za pozicije predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg Komisije, koje su predložili predstavnici Stranke demokratske akcije, Hrvatske demokratske zajednice BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nisu dobili potrebnu podršku članova Komisije.

Na novinarsko pitanje da li su članovi komisije koji nisu podržali ovaj, imali drugi prijedlog, Magazinović je odgovorio da “demokratska kultura nalaže da oni koji imaju većinu, da probaju to da imaju i u Komisiji za izbor Vijeća ministara BiH, kao što imaju u rukovodstvu parlamenta”.

“Ali očigledno da će se ispostaviti da ta većina sačinjena od SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA baš i nema toliki kapacitet za koji smatraju da imaju”, kazao je Magazinović.

Na novinarsko pitanje šta misli o Zoranu Tegeltiji čije se ime pominje kao ime kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, odgovorio je da SDP BiH, kao opoziciona stranka “sasvim sigurno neće podržati taj izbor”.

Izvor:  Radio Sarajevo

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.