Magazinović: Važno je njegovati odnose sa budućim njemačkim liderima

Šef Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović bio je domaćin mladim političkim aktivistima iz njemačkog SPD-a koji borave u posjeti Bosni i Hercegovini.

U okviru posjete Parlamentu BiH razgovarali su sa Magazinovićem o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, političkom sistemu i funkcionisanju institucija, europskom putu BiH, kao i uticaju novih geopolitičkih prilika na Bosnu i Hercegovinu.

Magazinović je istaknuo kako je važno njegovati odnose sa generacijama mladih političkih aktivista, budućih njemačkih lidera koji će i u budućnosti biti partneri i prijatelji naše zemlje, te naglasio stav da je u Bosni i Hercegovini nužna veća participacija mladih u zakonodavnim i izvršnim organima vlasti, navodeći brojne pozitivne primjere mladih i progresivnih nosilaca promjena u društvu.

“Bosna i Hercegovina je europska država, koja se mora zasnivati na vrijednostima na kojima se zasnivaju i društva članica Europske Unije, te nikako nisu prihvatljivi vrijednosni eksperimenti kojima smo svjedočili u proteklom periodu kada su predlagane različite verzije izbornog zakona koji je sve samo ne europski“, naveo je Magazinović.

Kao najveći problem sa kojim se Bosna i Hercegovina suočava Saša Magazinović je naveo neefikasnost pravosudnih organa i političku kontrolu nad njima, zaključivši da je efikasan i politički neovisan pravosudni sistem najvažniji preduslov za napredak u svim oblastima društva.

Posjeta mladih aktivista SPD-a je uslijedila nekoliko dana nakon što je ova najveća vladajuća stranka u Njemačkoj dala podršku predsjedničkom kandidatu ujedinjene opozicije Denisu Bećiroviću.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.