Parlament BiH

Magazinović učestvuje na sjednici Komiteta za jednakost i nediskriminaciju

Član delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović učestvovat će u radu zasjedanja Komiteta za ravnopravnost i nediskriminaciju PSVE, koje će tokom zasjedanja PSVE od 22. do 26. juna biti održano u Strazburu.

Kako je programom rada predviđeno, tokom zasjedanja ovog Komiteta planirano je razmatranje izvještaja o promoviranju inkluzije Roma, kao i o sistematskom sakupljanju podataka vezanih za nasilje nad ženama.

U okviru sastanka Parlamentarne alijanse protiv mržnje, u zajedničkoj organizaciji ovog Komiteta i Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj, predviđeno je saslušanje o temi “Sprečavanje islamofobije u borbi protiv radikalizacije”, na kojem je predviđeno učešće univerzitetskih profesora iz Turske i Holandije.

Tokom zasjedanja Komiteta za ravnopravnost i nediskriminaciju PSVE planirano je i razmatranje mogućih amandmana na Prijedlog rezolucije o prepoznavanju i sprečavanju neorasizma, kao i razmatranje revidiranog memoranduma o promoviranju najboljih praksi u borbi protiv nasilja nad ženama.

Programom rada predviđeno je i imenovanje izvjestioca za mišljenje po Prijedlogu rezolucije o temi “Ljudska prava i etička pitanja vezana za surogatstvo”, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.