Skoro 800 nacionalnih spomenika

Magazinović traži izmjene Krivičnog zakona: Zatvorska kazna za uništavanje i rušenje nacionalnih spomenika

Povodom Dana oslobođenja Mostara, poslanik SDP-a Saša Magazinović u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas će uputiti inicijativu za dopune Krivičnog zakona BiH, a kojim traži da se kao krivično djelo tretira “oštećenje, rušenje ili ugrožavanje nacionalnih spomenika BiH”.

On je rekao da se nada da će ovaj zakon biti usvojen i da će, pored ostaloga, spriječiti da živi fašisti napadaju mrtve partizane u Mostaru.

– Naravno, ovaj zakon se ne odnosi samo na Partizansko groblje, nego na sve nacionalne spomenike u Bosni i Hercegovini koji se nalaze u gotovo svim gradovima i ima ih skoro 800. Dok se ne počne adekvatno kažnjavati, barbarizam se ne može adekvatno spriječiti. Brojna iskustva to govore – kazao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.