Strazbur

Magazinović sa predsjedavajućim delegacije Njemačke

Poslanici Magazinović i Šepić upoznali su gospodina Fishera sa trenutnim tokom pregovora i preprekama koje stoje na putu postizanja dogovora u vezi sa primjenom presude Suda iz Strazbura.

Slika

Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope  Saša Magazinović i Senad Šepić susreli su se u Strazburu sa novoizabranim predsjedavajućim delegacije Njemačke u PSVE Axselomom Fisherom, s kojim su razgovarali o procesu primjene presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju „Sejdić – Finci“. 

Poslanici Magazinović i Šepić upoznali su gospodina Fishera sa trenutnim tokom pregovora i preprekama koje stoje na putu postizanja dogovora u vezi sa primjenom presude Suda iz Strazbura. 

Sagovornici su saglasni u stavu da svako dalje odlaganje davanja mogućnosti svim građanima da imaju jednaka prava u izbornom procesu vodi ka slabljenju imidža države u međunarodnim institucijama. Istovremeno, sagovornici su se složili i oko toga da akcenat u daljim pregovorima i rješenjima treba staviti na suštinu presude Evropskog suda za ljudska prava. 

Fisher, kao i brojni drugi predstavnici delegacija zemalja članica koje prisustvuju redovnom zimskom zasjedanju PSVE, pokazao je interes za obilježavanje 100. godišnjice početka Prvog svetskog rata. U vezi s tim pitanjem rečeno je da je to prilika da se još jednom skrene pažnja na Bosnu i Hercegovinu, kao i da se iz Sarajeva pošalju poruke mira, tolerancije i zajedničkog života, što su i ključne vrijednosti Vijeća Evrope. 

Tokom razgovora dvojice članova stalne delegacije PSBiH u PSVE sa šefom delegacije Njemačke Axselom Fisherom dogovoreno je i intenziviranje saradnje između dvije delegacije u narodnom periodu, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.