Šef Kluba SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH

Magazinović: Rezultat očiglednog i u Briselu prepoznatog napretka unutar zemlje

Šef Kluba SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović, nakon što je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen potvrdila u utorak u Evropskom parlamentu da će preporučiti otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom, pozdravio je najavu novog velikog koraka za Bosnu i Hercegovinu na putu ka Evropskoj Uniji.

“Rezultat je to očiglegnog i u Briselu prepoznatog napretka unutar zemlje koji je vidljiv kroz usvajanje potrebnih zakona i odluka, ali i pojačanog angažmana dužnosnika EU i zemalja članica, kao i demonstrirane svijesti o potrebi integracije naše zemlje u EU”, izjavio je Magazinović za Fenu.

Želi vjerovati da će današnja preporuka biti potvrđena od strane Vijeća EU čime bi počelo novo poglavlje na evropskom putu BiH.

“Evropski put Bosne i Hercegovine je naš garant mira i razvoja. Ljudi ovdje zaslužuju bolji i mirniji život, značajnije prilike i vladavinu prava”, istaknuo je.

Predsjednica Evropske komisije je naglasila kako je BiH u posljednjih godinu dana napravila najveći napredak u prethodnih 10 godina kada je riječ o evropskom putu BiH.

“To je jasna poruka svima i u Bosni i Hercegovini i EU. Ovu dinamiku moramo zadržati, ne zbog EU, nego zbog nas i naše države”, zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.