Magazinović reagovao na izjavu Izetbegovića: Etiketiranjem dajete odgovor zašto niko neće sa SDA

Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, reagovao je na izjavu Bakira Izetbegovića izrečenu nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika SDA i SDP-a, kazavši da takvim izjavama doprinosi kreiranjem novih podjela.

Izetbegović je, podsjetimo, kazao kako smatra da u Bosni i Hercegovini postoje četiri komponente.

“Srpska i hrvatska su već dogovorile i ujedinile, postoji bošnjačka koju u većini predstavlja SDA i četvrta komponenta su ljevičarske, građanske stranke, oni ljudi koji ne smatraju, kojima nije prioritet pripadnost tradicionalnim vrijednostima, vjeri i slično”, rekao je Izetbegović.

Magazinović je na svom Facebook profilu reagovao na izjavu, istaknuvši da Izetbegović ovakvim izjavama i kreira nove podjele.

“Etiketiranjem, određivanjem prioriteta drugima, pa i uvredama članova ljevičarskih/građanskih stranaka, predsjednik SDA daje odgovor na pitanje zašto niko neće sa njima”, istakao je on.

Naveo je da je posebna tema to što od BiH pokušava napraviti konfederacija etničkih grupa i ostalih, a ne državu jednakih građana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.