Magazinović: Razočaran sam, delegati SNSD-a i HDZ-a nisu pokazali ljudsko lice i odbijaju pomoći građanima

Tužan sam i razočaran jer delegati nisu pokazali ljudsko lice na vjerovatno posljednjoj sjednici Doma naroda. Ovo je lijep način da do pojeftinjenja goriva ne dođe”, rekao je poslanik Predstavničkog doma PSBiH Saša Magazinović nakon što je Dom naroda usvojio Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama, ali s amandmanom Dušanke Majkić. Dakle, zakon su podržali, ali nije prošao tekst u oba doma PSBiH ne usaglasi.

“Prije pet mjeseci i 20 dana ovaj zakon je usvojio Predstavnički dom. Toliko je trebalo Domu naroda da se izjasni pa makar i ovako nakaradno. Ono što je danas usvojeno je pogrešno. Usvojeno je da gorivo bude jeftinije, ali samo 30 dana, za razliku od zakona koji je predložen koji taj period tretira na 9 mjeseci uz mogućnost produžavanja. Ovo je način da se glasajući za zakon, ova mjera sahrani jer u praksi neće značiti mnogo. Proceduralno znači da su dva doma u različitom tekstu usvojila zakon – Predstavnički dom da gorivo bude jeftinije pola KM duži vremenski period, a Dom naroda na samo 30 dana. Dva doma se moraju sada usaglasiti. Jasno vam je da ne ide to tako brzo i daje ovo lijep način da do pojeftinjenja goriva ne dođe”, rekao je Magazinović.

Istakao je da, kao čovjek, osjeća veliko razočarenje što je usvojen amandman Dušanke Majkić.

“Znajući da su izbori oni i dalje odbijaju jednu ovakvu pomoć svakom građaninu u BiH. Ovo nije mjera se odnosi samo na cijenu goriva već i na cijenu usluga i roba. Ja sam zaista tužan jer delegati nisu pokazali ljudsko lice na vjerovatno posljednjoj sjednici Doma naroda”, rekao je Magazinović.

N1

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.