Magazinović: Političari nikad nisu više isticali svoju religioznost, a nikad nije bilo više kriminala i korupcije

U Sarajevu je danas održan Nacionalni molitveni doručak, a nakon toga se obratio Saša Magazinović, jedan od organizatora događaja i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Magazinović je naglasio da “političari nikad nisu više isticali svoju religioznost, a nikad nije bilo više kriminala i korupcije”.

– Nikada se više nije govorilo o nepravdi, manjku solidarnosti, a nikada više toga nije bilo u društvu – kazao je Magazinović.

Kazao je da su se na Nacionalnom molitvenom doručku poslale upravo takve poruke.

– Naša ključna poruka danas je da naše etničke razlike, vjerska pripadnost ili neka druga, nije i nikada neće te ne smije biti zid između nas. Da odemo korak dalje, naša poruka je da naše razlike nikada ne smiju biti prepreka da budemo jedno – rekao je Magazinović.

Izdvojio je i dvije poruke s današnjeg susreta od vjerskih predstavnika – pronalazak mira u sebi, te da riječi susret i sreća imaju isto značenje.

Kazao je da buduži susreti trebaju donijeti sreću bližnjima, ali i državi.

– Želimo graditi mostove, a ne podizati zidove i crtati granice – istakao je Magazinović.

Osim Magazinovića, obratio se i Ahmet Šala (Shala), profesor s Kosova, rekavši da je prisustvovao u političkoj misiji.

– Ljudi smo koji su prošli iste izazove tokom i poslije rata, ali nismo tu da pričamo o prošlosti, već budućnosti – naveo je on.

U životu postoje izazovi, prilika, promjena, izbor i saradnja, poručio je.

– Imali smo mnogo izazova, a imamo šansu da napravimo transformaciju, zavisno od izbora koji imamo i s kim sarađujemo – naveo je Šala, rekavši da je prenio poruke mira:

– Molimo se za vas i mir, te podržavamo sve inicijative koji imaju taj cilj.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.