Magazinović potpisao apelaciju Ustavnom sudu BiH zbog usvojenog Zakona o akcizama

Tu informaciju potvrdio je zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović koji je između ostalih potpisao apelaciju Ustavnom sudu BiH.

Još uvijek nije poznato koliko zastupnika treba podržati apelaciju, ali se očekuje da iza nje stoje svi koji su glasali protiv izmjena Zakona o akcizama, a to su zastupnici SDP-a, DF-a, ASDA, BPS-a Nezavisnog bloka i Saveza za promjene.

Svi oni su ranije iznijeli zamjerke na proceduru i način usvajanja tog zakona koji je u Zastupnički dom upućen iz Doma naroda državnog parlamenta po hitnoj proceduri, dakle bez mogućnosti ulaganja amandmana.

Podsjećamo, izmjene Zakona o akcizama stupile su na snagu, a počet će se primjenjivati od 1. februara 2018. godine, što će značiti skuplje gorivo za građane BiH za 18 feninga po litru.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.