Konferencija se održava u Banjaluci

Magazinović mladima: Odbacite eventualno negativno političko naslijeđe lidera i stranaka i sarađujte

Poslanik u Parlamentu BiH i član Predsjedništva SDP BiH Saša Magazinović učestvuje u radu dvodnevne konferencije “Uloga mladih u izgradnji evropske budućnosti BiH i regiona” koja se u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH održava u Banjaluci, a u okviru predsjedavanja BiH Vijećem Evrope.

Govoreći pred mladima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, kao i predstavnicima institucija sa različitih nivoa vlasti u BiH, Magazinović je istaknuo da su mladi ljudi šansa za region, ukoliko odbiju biti alat u rukama političara čiji je jedini model opstanka izazivanje stalnih političkih sukoba, ne prezajući od toga da svjesno unište budućnost čitavih generacija zbog svojih interesa. Pozvao je mlade da odbace eventualno negativno političko naslijeđe svojih lidera i stranaka i neopterećeni time rade sa svojim kolegama iz države i regije na opštem prosperitetu i napretku.

U izlaganju je posebno istaknuo pozitivne primjere saradnje u regiji, kada je u pitanju lokalna samouprava, ali i međusobna podrška zemalja regije na međunarodnom planu, naglasivši da je budućnost zemalja regije međusobno povezana.

“Sve zemlje u regiji su pojedinačno i na svoj način slabe i “ranjene”, ali ako radimo zajedno možemo postići dosta više. Danas, kada je regija u pitanju, više nego ikada vrijedi narodna izreka “Svi smo mi anđeli sa jednim krilom, letjeti možemo samo zagrljeni”, naglasio je Magazinović u svom govoru.

Saša Magazinović je bio jedan od govornika na panel-diskusiji na temu: “Region u Evropi” na kojoj su pored njega učestvovali i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore Igor Lukšić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, delegat u Domu naroda PS BiH Martin Raguž i poslanik u Narodnoj skupštini RS Adam Šukalo.

U radu Konferencije učestvuje i poslanik u Parlamentu FBiH i član Predsjedništva SDP Damir Mašić koji se prvog dana konferencije obratio na panelu pod nazivom “Perspektiva mladih – Evropa u budućnosti ili budućnost u Evropi.”

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.