Magazinović: Performans u Čapljini je prijetnja smrću Željku Komšiću

Tokom karnevala u Čapljini grupa mladića simulirala je dženazu Željku K., aludirajući na predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića. Iz HDZ-a BiH Komšića od ranije optužuju da nije pravi Hrvat i da ne može biti član Predsjedništva BiH u ime Hrvatskog naroda.

Mladići su sahranu simulirali prema muslimanskim vjerskim običajima, aludirajući na to da Komšić ima podršku bošnjačkih glasača.

SDP-ov zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović jučerašnji performans u Čapljini shvatio je kao prijetnje smrću. Pozvao je državne institucije da reagiraju.

„Ovo što se desilo jučer u Čapljini je ništa drugo nego prijetnja smrću Željku Komšiću, čeka se na reakciju države. Zakonski osnov postoji. Ne mislim da je ovo imalo naivno“, napisao je Magazinović na svom Twitter nalogu, prenosi NAP.

Tokom karnevala u Čapljini simulirana je i optužnica protiv lika koji simbolizira haaškog suca Carmela Agiusa, koji je osudio bivše čelnike Hrvatske zajednice Herceg Bosna za zločine nad Bošnjacima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.