Magazinović o tenderskim prevarama: Firma ponudi usluge za jedan fening, a kasnije sama određuje cijene

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović kazao je da je na tenderu za kupovinu aviokarata pobijedila firma koja je ponudila cijenu svojih usluga (provizije) od jedan fening po aviokarti te je kasnije određujući cijene uzimala ogromne sume novca.

Objašnjava da to znači da se ta firma obavezuje da će za instituciju kupiti 100 aviokarata i za to naplatiti proviziju od samo 1 KM.

“Kako to izgleda u stvarnosti? Nerealno niskom cijenom usluge dobiju posao kupovine aviokarata, a onda kada su jedini koji mogu kupiti karte lupaju cijene i uzimaju ogromne sume novca. Kako se to zove”, pita Magazinović.

Kaže da se za ovakvo postupanje zna godinama, ali se skoro ništa nije poduzimalo.

“Valjda što je budžetski novac pa se ne sekiraju što ga neko bukvalno uzima pred očima svih. Dokumentovao sam i dokazao da se radi o ogromnim sumama. Angažovali smo državnu reviziju koja je također evidentirala nepravilnosti. Predstavnički dom Parlamenta BiH je usvojio zaključak koji sam predložio, a kojim se obavezuje Agencija za javne nabavke da izradi izmjene Zakona o javnim nabavkama kojima će spriječiti krađu budžetskog novca putem kupovine aviokarata”, zaključio je Magazinović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.