Magazinović: Neprihvatljiv osjećaj nedostatka odgovornosti,

Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kazao je danas da je Predstavnički dom jučerašnjim usvajanjem Zakona o ukidanju akciza pokazao jednu vrstu odgovornosti.

“Sada čekamo na pozitivan i takav signal iz Doma naroda koji treba potvrditi ovu odluku. Važno je da znamo dvije stvari. Kada je u pitanju eventualna podrška u Domu naroda imamo razloga da vjerujemo da će je biti s obzirom na to da su sve stranke iz Federacije BiH koje učestvuju i u radu Doma naroda podržale ukidanje akciza, kao i zbog toga što su sve stranke iz Republike Srpske koje su bile na sjednici to podržale, a podržao je to i SNSD-ov predsjednik Vlade RS”,

Naglasio je da je u svemu tome neprihvatljivo odsustvo odgovornosti i osjećaja za hitnost za usvajanje ove mjere.

“Informaciju koju smo svi danas dobili jeste da je 24. marta zakazana sjednica Doma naroda, to je neprihvatljivo dug period i ne možemo čekati sa tim. I ja vas obaviještavam da je kolega Denis Bećirović iz Doma naroda već pokrenuo proces prikupljanja potpisa za sazivanje hitne sjednice Doma naroda na kojoj bi se izjasnili o ukidanju akciza”, poručio je Magazinović.