Magazinović: Neprihvatljiv osjećaj nedostatka odgovornosti,

Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kazao je danas da je Predstavnički dom jučerašnjim usvajanjem Zakona o ukidanju akciza pokazao jednu vrstu odgovornosti.

“Sada čekamo na pozitivan i takav signal iz Doma naroda koji treba potvrditi ovu odluku. Važno je da znamo dvije stvari. Kada je u pitanju eventualna podrška u Domu naroda imamo razloga da vjerujemo da će je biti s obzirom na to da su sve stranke iz Federacije BiH koje učestvuju i u radu Doma naroda podržale ukidanje akciza, kao i zbog toga što su sve stranke iz Republike Srpske koje su bile na sjednici to podržale, a podržao je to i SNSD-ov predsjednik Vlade RS”,

Naglasio je da je u svemu tome neprihvatljivo odsustvo odgovornosti i osjećaja za hitnost za usvajanje ove mjere.

“Informaciju koju smo svi danas dobili jeste da je 24. marta zakazana sjednica Doma naroda, to je neprihvatljivo dug period i ne možemo čekati sa tim. I ja vas obaviještavam da je kolega Denis Bećirović iz Doma naroda već pokrenuo proces prikupljanja potpisa za sazivanje hitne sjednice Doma naroda na kojoj bi se izjasnili o ukidanju akciza”, poručio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.