Magazinović: Izetbegović je obećao da bitnih poskupljenja robe neće biti

Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović zatražio je od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da mu dostavi odgovore u vezi s enormnim poskupljenjem nafte i naftnih derivata u našoj zemlji.
“Šta vi kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Vijeće ministara BiH u cjelini namjeravate poduzeti u povodu enormnih poskupljenja nafte i naftnih derivata i u kojem roku imate namjeru realizovati eventualne planirane aktivnosti”, pitao je Magazinović.

Zvizdića je pitao i da li komunicira s entitetskim vladama u vezi s ovim problemom i koje su zajedničke aktivnosti dogovorene zaključno s današnjim danom.

“Nikakvu satisfakciju nam ne predstavlja što smo bili u pravu kada smo se protivili usvajanju izmjena Zakona o akcizama BiH upozoravajući upravio na ovo što se dešava, divljanje cijena goriva i lančana poskupljenja robe i usluga. Tada smo govorili da se ekspanzija cestogradnje koja je bila argument za izglasavanje ovog zakona također neće desiti. Svjedočimo, nažalost, da smo i za to bili u pravu”, poručio je Magazinović.

On je rekao da je Zvizdić u to vrijeme tvrdio kako su navodi opozicije o valu poskupljenja u službi opozicionog djelovanja i prepadanja građana, kako bi se unaprijed anulirali pozitivni efekti koji će uslijediti pokretanjem izgradnje autoputeva i puteva u čitavoj BiH.

“Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je obećao da bitnih poskupljenja robe široke potrošnje neće biti, nego će se kretati u okviru predstavljene inflacije za 2018. godinu”, podsjetio je Magazinović.

SDP-ov zastupnik zaključio je kako parlamentarci i opravdano uznemirena javnost zaslužuju odgovor na pitanje da li Vijeće ministara BiH ima ikakav plan, da li postoji saradnja s entitetskim vladama o ovom pitanju i da li se može očekivati ikakva intervencija države kako bi se spasili građani BiH od talasa poskupljenja koji su sada više nego očiti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.