Magazinović: Iza Bećirovića stoji 11 političkih stranaka, iza Izetbegovića stoje Mandra i Osmanović

Povodom izjava Adila Osmanovića (SDA), reagovao je šef Kluba zastupnika SDP BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović.

„Loša strategija Bakira Izetbegovića da se krije iza drugih se nastavlja. Nakon što se nedavno sakrio iza poslanika Nermina Mandre, danas to čini tako što istura Adila Osmanovića. Poslanici SDA, umjesto što po naređenju, a ne ličnoj potrebi, brane svog stranačkog šefa za ono što i sami smatraju neodbranjivim, treba javnosti da podnesu račun za sve što su radili ili bolje rečeno što nisu, a mogli su, kao stranka vlasti u ovom katastrofalnom mandatu.

Za početak, neka javnosti objasne kako je moguće da su opozicioni poslanici predložili više zakona od Vijeća ministara i poslanika vladajućih stranaka zajedno? Zašto su prespavali mandat i u najvećem broju slučajeva u Parlament BiH dolazili samo po platu? Kada smo kod plata, zašto su ministri iz SDA na sjednici Vijeća ministara bez javljanja za riječ povećali plate članovima Predsjedništva, ministrima i poslanicima? Je li im vrhunac poslaničkog djelovanja da potpišu saopštenje koje je neko drugi napisao?

Dok iza Bećirovića, za sada, stoji 11 političkih stranaka, iza Izetbegovića stoje Mandra i Osmanović. Pametnom je to dovoljno“, stoji u odgovoru Magazinovića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.