Sarajevo

Magazinović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom BiH pri Savjetu Evrope

Predsjedavajući i član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Senad Šepić i Saša Magazinović razgovarali su u Sarajevu s novoimenovanim stalnim predstavnikom BiH pri Savjetu Evrope ambasadorom Predragom Grgićem.

Tokom radno-konsultativnog sastanka zajednički je ocijenjeno da je šestomjesečno predsjedavanje BiH Komitetom ministara Savjeta Evrope bilo izuzetno uspješno, čemu je, kako je naglašeno, značajan doprinos dalo i Stalno predstavništvo BiH pri Savjetu Evrope.

Prema ocjeni članova Delegacije PSBiH u PSSE, BiH period šestomjesečnog predsjedavanja Komitetom ministara Savjeta Evrope iskoristila je kako bi od zemlje objekta postala zemlja subjekt u međunarodnim odnosima.

Članovi Delegacije PSBiH u PSSE poželjeli su sreću i uspješan mandat ambasadoru Grgiću, ističući da treba nastaviti s političkim i diplomatskim aktivnostima koje bi i u narednom periodu doprinijele jačanju interesa BiH u Savjetu Evrope i drugim međunarodnim organizacijama, u kojima naša država ima status punopravne članice.

Ambasador Grgić, koji bi mandat ambasadora BiH pri Savjetu Evrope u Strazburu trebalo da preuzme sredinom decembra ove godine, rekao je da će biti na raspolaganju svim zvaničnicima BiH i izrazio očekivanje da će se nastaviti dobra saradnja Stalnog predstavništva BiH pri Savjetu Evrope sa članovima Delegacije PSBiH u PSSE, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.