Magazinović i Delmas razgovarali o izazovima u procesu evropskih integracija

Predsjedavajućeg Kluba poslanika Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sašu Magazinovića posjetio je ambasador Republike Francuske u BiH François Delmas.

Magazinović i Delmas su razmijenili mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i izazovima u procesu evropskih integracija.

Delmas je jasno izrazio podršku evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine. Istaknuo je da je za građane naše države važno da se provode reforme bazirane na evropskim vrijednostima. Sagovornici su se složili da je proces evropskih integracija snažan alat za transformaciju bosanskohercegovačkih institucija, ali i društva u cjelini.

Magazinović je izrazio nadu da će BiH, uz pomoć međunarodnih partnera, uspjeti iskoristiti trenutak i dobiti zeleno svjetlo za otvaranje pregovora o članstvu u EU, te da će u tome imati jaku podršku Republike Francuske.

Magazinović je izrazio žaljenje da u finišu borbe za otvaranje pregovora sa EU vidimo pojedine političare koji svoju energiju ulažu u takmičenje u izjavama ko je više za EU put, a da pri tome ne čine mnogo da prihvate zahtjeve EU ili čak predlažu rješenja suprotna od toga. Valjda je jasno, naglasio je on, da se u EU se ne ide riječima nego djelima – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Ko je koliko za EU najlakše je provjeriti tako što će se u Parlamentarnoj skupštini BiH glasati o zakonima formulisanim onako kako EU od nas zahtjeva, rekao je Magazinović i dodao da što smo bliži EU sve je veći strah dijela političkih elita da će država postati funkcionalna, a pravosuđe neovisno što je za njih ogroman problem – navodi se u saopćenju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.