Magazinović: Evropski put BiH je naš najsigurniji garant mira i razvoja

Šef Kluba Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Saša Magazinović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je jučerašnjim usvajanjem još dva evropska zakona u PSBiH obezbijeđeni novi krupan korak za Bosnu i Hercegovinu na putu ka otvaranju pregovora s Evropskom unijom.

“Trebamo uzeti trenutak za prepoznavanje dobrih stvari koje se događaju. Politička svakodnevnica ne nudi puno takvih trenutaka. Navikli smo da dobre stvari prođu neprimjećeno jer ih vrlo brzo prestignu one loše”, kazao je Magazinović za Fenu.

Po njegovom mišljenju, evropski put Bosne i Hercegovine je naš najsigurniji garant mira i razvoja.

“Svako ko je opredijeljen za, prije svega mir a onda i razvoj, će učiniti sve da podrži i doprinese ovom putu. Svako ko nastoji obezvrijediti i usporiti ovaj put treba suštinski promisliti o svom odnosu prema državi, ljudima koji u njoj još uvijek svojim izborom žive, a naročito generacijama kojima tu državu ostavljamo. Veliku energiju ulažemo da se ubrza i učini svrsishodnim evropski put Bosne i Hercegovine i važno je da to od strane Evropske unije bude adekvatno prepoznato”, rekao je Magazinović.

Naime, oba doma Parlamentarne skupštine BiH jučer su usvojila Zakon o spriječavanju sukoba interesa te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.