Saša Magazinović

Magazinović: Evropi ne smeta BiH, nego muslimani koji u njoj žive

Prije početka rasprave na temu „Učešće dijaspore u političkim procesima u Bosni i Hercegovini“ koji organizira Klub poslanika SDPBiH-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u saradnji sa pokretom “Snaga domovine” učesnici su se obratili novinarima i kometarisali izjave premijera Mađarske Viktora Orbana.

Šef Kluba zastupnika SDP BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović napomenuo je da je prije dvije godine rekao da EU ne želi BiH

Prije dvije godine ovdje u parlamentu sam rekao da EU ne želi BiH u svom članstvu ali traži lijep način da to kaže stavljajući pred nas preduslove koje unaprijed znaju da ne možemo isporučiti. Tada sam rekao da postoji ta ksenofobna politika koja jača u Evropi i kojoj ne smeta BiH nego joj smetaju muslimani koji žive u BiH. Tada su mi rekli da pretjerujem. Ovo što je izašlo u javnost i što govori Orbanov glasnogovornik misli jedan mnogo veći, zabrinjavajući broj ljudi u evropskim institucijama i mislim da o tome treba da govorimo jer ako je ovo ta Evropa onda ja mislim da ne treba da idemo u EU, jer ovo nisu evropske vrijednosti” kazao je Magazinović.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rekao je za muslimane u BiH da su veći Evropljani nego pola Evropljana.

Veći su Evropljani bh. muslimani od pola Evropljana . Ja nemam problem sa percepcijom ni Mađarske, ni Hrvatske ni Slovenije to nažalost nije dobro prema BiH. Mi smo prije tri-četiri nedjelje bili sa puno evropskih parlamentaraca koji misle potpuno suprotno u odnosu na sa gospođu Ajhorst, na Orbana na Milanovića . Vrlo jasnu poruku smo poslali i to mora biti stav BiH. Nije u BiH napadnuto ništa drugo nego evropske vrijednosti i ukoliko misle da će se to završiti ovdje u BiH grdno se varaju u roku od nekoliko mjeseci imat će potpuno isti problem u srcu Evrope u Briselu, ako su spremni na to bujrum.
Ono što je bitno za nas mi znamo ko su neprijatelji ove države, ali ja imam pitanje za vlast, one koji se busaju patriotizmom, ko su prijatelji? Je li izašao ijedan predsjednik i rekao suprotno, e to moramo da se ispitamo , ko su prijatelji BiH?”, pitao je Mijatović.

N1

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.