Magazinović: EU se vraća na fabričke postavke kada je BiH u pitanju

Komitet za vanjske poslove Evropskog parlamenta usvojio je danas izvještaj o Bosni i Hercegovini, sa 44 glasa za, 8 glasova protiv i 5 suzdržanih. Ovu informaciju je potvrdio Paulo Rangel, izvjestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu.

Saša Magazinović, član Zajedničke komisija za evropske integracije, istakao je za portal “Avaza” da ovo samo pokazuje da se EU vraća na fabričke postavke kada je naša zemlja u pitanju.

– Posljednja dešavanja, pa i ovaj izvještaj pokazuju da se EU vraća na fabričke postavke kada je BiH u pitanju. Želim da vjerujem da je došao kraj eksperimenata u BiH kada su u pitanju vrijednosti na kojima počiva EU. Evropski parlament je, za razliku od pojedinih činovnika Komisije, i do sada bio čuvar evropskih vrijednosti i upravo iz Evropskog parlamenta su dolazile poruke koje su osuđivale secesionističke politike i političare, ali i one koji pokušavaju u 21. vijeku građane i teritorije dijeliti po etničkoj liniji – rekao je Magazinović.

Podsjećamo, u svjetlu agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine, poslanici Evropskog parlamenta pozivaju Bosnu i Hercegovinu da primijeni sankcije EU sa kojima se zemlja uskladila i upozoravaju na kontinuirani interes Rusije za destabilizaciju Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.