Magazinović: Erdogan u Srbiju šalje investicije, u BiH zastave

Nakon što je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan potvrdio da će održati predizborni skup u Sarajevu, uslijedile su žestoke reakcije, između ostalih i većine državnih parlamentaraca.

Turski „Hurriyet“ naveo je da bi skup u Sarajevu trebao biti održan 20. maja, ali da još nije objavljena nikakva službena obavijest, dok je Erdoan novinarima kazao da će zajedno s turskim državljanima iz drugih evropskih zemalja doći u BiH.

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, komentirajući najavljeni događaj, kazao je za naš list da bi oni koji likuju zbog Erdoanovog dolaska u BiH trebali zamoliti turskog predsjednika da ne organizira skup.

– Da Erdoan voli BiH koliko kaže, vjerovatno bi se to osjetilo na konkretan način. Ovako, u Srbiju šalje investicije, a u Bosnu zastave. Poslije nedavne demonstracije ruskog uticaja u BiH, sada ćemo imati i javnu demonstraciju turskog utjecaja. Na nama koji smatramo da ne trebamo biti ni turski ni ruski jeste da se borimo da dođe vrijeme i ljudi koji će nam svima vratiti dostojanstvo – kazao je Magazinović.

 

Nevladina organizacija „Unija evropskih demokrata Balkana” (UEBD), koja je osnovana u februaru ove godine, poslala je upite upravama dvije najveće sarajevske dvorane, Skenderiji i Zetri, o dostupnosti i cijenama zakupa za 20. maj. Za taj dan najavljen je predizborni skup turskog predsjednika Erdoana.

Ova organizacija smatra se još jednim znakom pokušaja jačanja utjecaja predsjednika Turske na Balkan.

(Dnevni Avaz)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.