Magazinović: Drago mi je da je Bećirović prihvatio biti kandidat SDP-a, referendum donosi neizvjesnost

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Saša Magazinović kazao je da mu je drago što je Denis Bećirović izašao u javnost i kazao da će sve ono što bude volja članova ove stranke iskazana na referendumu, prihvatiti. Istakao je kako će kandidat SDP-a, ukoliko ga budu imali, imati širu podršku političkih stranaka.
Ipak, prema njegovom mišljenju, referendum koji će SDP održati 24, 25. i 26. maja će imati dozu neizvjesnosti jer ima ljudi koji će podržati i Nermina Nikšića, Jasmina Imamovića i Mirzu Kušljugića.

“Ovo je prilika i da testiramo kandidaturu Svetozara Pudarića. Kada se referendum završi i saznamo rezultate moći ćemo govoriti o tom da li će SDP imati kandidate ili će podržati kandidate neke druge političke stranke”, kazao je Magazinović.

Ukoliko budu imali svog kandidata, u SDP-u su sigurni da će on imati podršku i drugih političkih stranaka ne samo lijevo orijentisanih već i onih iz centra.

“Rano je još govoriti, ali mislim da onaj ko bude kandidat SDP-a imat će značajnu podršku članstva i simpatizera onih stranaka koje će također imati kandidate. Izbor kandidata SDP-a ne znači direktno izbor člana Predsjedništva, ali nije mnogo daleko od toga”, rekao je Magazinović.

Podsjetimo, Bećirović je prvi put zvanično potvrdio da će prihvatiti kandidaturu iako se već duže vrijeme spominje kao najizgledniji kandidat SDP-a.

U ponedjeljak, 14. maja, bit će održana prva sjednica referendumske komisije, a rezultati referenduma bit će poznati 27. maja na velikoj stranačkoj konvenciji. Pravo glasa na referendumu imat će blizu 43.000 članova ove stranke koji će moći glasati na biračkim mjestima u općinama, elektronskim putem ili putem mobilnih timova koji će obilaziti slabo pokretne osobe.

Izvor: Klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.