Dvodnevna posjeta

Magazinović: Civilno društvo uključiti u reformske procese

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH i međunarodni sekretar SDP BiH Saša Magazinović na poziv socijaldemokratske grupacije u Evropskom parlamentu boravi u dvodnevnoj posjeti Briselu.

U okviru posjete Magazinović je učestvovao i na redovnom sastanku socijaldemokrata i predstavnika civilnog društva iz regije zapadnog Balkana sa rukovodstvom Partije Evropskih Socijalista i poslaničke grupe u Evropskom parlamentu. Ovim skupom potvrđeno je jasno opredjeljenje evropskih socijaldemokrata da svoje političko prisustvo u regiji dodatno pojačaju. U prilog tome govori i činjenica da je naredni veliki regionalni skup planiran već za manje od mjesec dana.

Evropski socijaldemokrati smatraju da ključ stabilnosti regije leži u stabilnosti Bosne i Hercegovine, te da se pristup Brisela prema BiH mora biti sa potpunim razumijevanjem situacije i odnosa unutar zemlje. U raspravi je naglašeno da mehanizam koordinacije ni u kom slučaju ne smije biti uvod u nove pokušaje etničkih i teritorijalnih podjela, te da civilno društvo i javnost moraju biti uključeni u reformske procese.

Magazinović je na marginama skupa imao susrete sa liderima PES-a i evropskim poslanicima angažovanim na pitanjima vezanim za zapadni Balkan kao što su predsjednik PES-a Sergei Stanishev, predsjednik socijaldemokratske grupe u EP Gianni Pittella, evropski poslanici Tanja Fajon, Knut Fleckenstein, Afzal Khan i drugi sa kojima je bilo govora o konkretnim zajedničkim aktivnostima i podršci.

 

 

Centar za informisanje SDP BiH

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.