Neefikasne granice

Magazinović autom prešao iz BiH u Srbiju i vratio se bez ikakvih provjera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović objavio je videosnimak u kojem se vidi kako automobilom prelazi s teritorije Bosne i Hercegovine na teritoriju Srbije i vraća se bez prolaska ikakvih kontrola ili provjera.

Magazinović je ovaj “eksperiment” napravio nastojeći da ukaže na problem neefikasnih granica između dviju zemalja. Neometano je automobilom prešao preko mosta na rijeci Lim blizu Rudog i ušao u Republiku Srbiju.

“Rado postavljam pitanja i iniciram rješavanje problema po prijedlozima koje dobijam. Mislim da to i jeste jedna od obaveza nas predstavnika građana. Ipak, ovo nisam htio postaviti dok se i sam nisam uvjerio. Izgledalo mi je prejednostavno da se između BiH i Srbije može prevesti bilo koja roba bez kontrole, a o ljudima da ne govorim”, napisao je Magazinović na svom Facebook profilu.

Naglasio je kako se uvjerio da je to moguće, a onda odmah po povratku i postavio pitanje nadležnima koliko je ovakvih kritičnih tačaka gdje se bez ikakve kontrole može ulaziti na teritorije susjednih država.

(KLIX)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.