Gradonačelnik Tuzle

Lugavić i Murphy obilježili Dan rođenja velikana i borca za ljudska prava, Martina Luthera Kinga

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Michael J. Murphy,  jučer je boravio u protokolarnoj posjeti Gradu Tuzli. Posjet je imao poseban povod – obilježavanje Dana rođenja Martina Luthera Kinga, dobitnika Nobelove nagrade za mir i velikog borca za ljudska prava.

U Gradskoj upravi Tuzle, ambasador Murphy sastao se s gradonačelnikom Tuzle, dr.sc. Zijadom Lugavićem i predsjedavajućom Gradskog vijeća, Natašom Perić. Tokom posjete izraženo je zadovoljstvo zbog pozitivnih procesa koji se događaju u Tuzli, a koji su usmjereni na poboljšanje kvaliteta života građana i građanki Tuzle.

Nakon sastanka, ambasador Murphy, gradonačelnik Lugavić, predsjedavajuća Perić, uz prisustvo vijećnika i saradnika, odali su počast Martinu Lutheru Kingu polaganjem cvijeća ispred njegove biste. Ovim gestom, Grad Tuzla je dostojanstveno obilježio Dan rođenja ovog velikana i borca za ljudska prava.

Obilježavajući Dan rođenja Martina Luthera Kinga, nacionalnog praznika Sjedinjenih Američkih Država, gradonačelnik Lugavić, izrazio je poštovanje i prema građanima Tuzle, naglasivši njihovu ulogu kao primjer onoga za što se zalagao Martin Luther King – zajedničkog života, jedinstva i međusobnog poštovanja, bez obzira na bilo kakve različitosti.

Martin Luther King, borac za ljudska prava, ostaje trajno prisutan u Tuzli kroz bistu koju je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država poklonila gradu i koja je postavljena u januaru 2003. godine. Građani Tuzle, zajedno sa građanima iz SAD-a, redovno obilježavaju 15. januar kao dan posvećen sjećanju na ideje i djela ovog velikana borbe za jednakost i pravdu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.