Lopovska koalicija se iz Mostara proširila na cijelu Hercegovinu

Mi u SDP-u obradovani smo viješću koju su ponosno iz SDA objavili, a to je da su konačno javno sa NES-om (odnosno bivšim članovima SBB-a), nakon Mostara, potpisali, formalizirali i proširililopovsku koaliciju na nivo HNK. Ovim potezom padaju sve maske i bezočne laži koje su do sada iz ove prikrivane koalicije trpjeli svi građani u Mostaru i Hercegovini.

Naime, nakon bezočne krađe na mostarskim izborima, koja je izvedena u režiji ljudi iz ova dva politička subjekta, a što je dokumentirano i dokazano ponovnim prebrojavanjem glasova na desetinama biračkim mjesta, kao i dokumentima Centralne izborne komisije, evidentno je da istim putem kreću kada su u pitanju izbori koji će se dogoditi 2022. godine.

Kao nagrada za prljavo odrađeni posao u Mostaru sada je potpisan i formalni ulazak NES-a u Vladu HNK zajedno sa HDZ-om, čime ovaj opskurni politički projekt ostaje ono što je i bio – obični satelit i izvršitelj prljavih poslova za SDA.

U zamjenu za takve kriminalne radnje za koje još uvijek niko ne odgovara, očigledno je uspostavljen i jasan sistem zaštite organizatora mostarskih izbornih krađa kao i njihovog nagrađivanja kroz zapošljavanja u Gradu Mostaru kao i u državnim poduzećima, a sada se isti princip provodi i na nivou HNK. Krajnji cilj je, naravno, nakon mostarskih, nekažnjeno ogranizirati izbornu pljačku i 2022. godine.

Mi iz SDP-a ovim putem možemo još jednom upozoriti nadležna Tužiteljstva da se izborna mafija u Hercegovini na ovaj način dodatno institucionalno organizira i proširuje područje svog djelovanja, te da je potrebno posebnu pažnju dodatno usmjeriti na budžet HNK koji je u još većoj opasnosti da bude dodatno opelješen.

S druge strane, upozoravamo sve građane HNK da sada moraju otvoriti četvere oči, zaključati vrata i prozore jer je formaliziran politički blok za krađu, jer ko krade na izborima taj krade na svakom koraku. Od ovakvih kao što su oni u kombinaciji sa HDZ-om zaista je moguće sve očekivati.

Također, ovim putem poručujemo da SDP ovaj proces neće gledati skrštenih ruku već ćemo u koaliciji sa građanima krenuti u okupljanje svih normalnih političkih subjekata kojima je potpuno jasno što se zaista dogodilo na mostarskim izborima. Nećemo dopustiti da se isti scenarij lopovluka, krađe i izbornog inženjeringa dogodi i 2022. godine. Sve ovo što se događa znali smo već duže vrijeme, ali smo čekali da konačno ozvaniče svoju lopovsku koaliciju i time razotkriju svoje stvarne namjere. Izbor za sve je sada vrlo jednostavan: Ili ste s nama ili uz koaliciju HDZ-SDA-NES koja od sada i formalno čini Vladu HNK!?


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu