Lokmić: Naša obaveza je da na istim principima na kojima je vođena borba za očuvanje BiH gradimo i njenu budućnost

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao je obilježavanju 32. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine i 19. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Manifestacija je održana u kasarnoj “Adil Bešić” u Bihaću.

U okviru centralne svečanosti otvoren je Muzej 2. rendžerskog puka Oružanih snaga Armije BiH, koji baštini tradiciju 5. korpusa Armije Republike BiH i odbrambeno-oslobodilačkog rata.

“Današnji dan je još jedan u nizu povoda da se sa dužnim pijetetom i poštovanjem prisjetimo svih šehida i poginulih boraca. Njihova žrtva ugrađena je u temelje Bosne i Hercegovine i naše slobode, te zato sjećanje na njih nikada neće i ne smije biti izbrisano. Naša obaveza je da na istim principima na kojima je vođena borba za očuvanje Bosne i Hercegovine gradimo i njenu budućnost. Naša vizija je multietnička, demokratska i prosperitetna Bosna i Hercegovina, domovina ravnopravnih naroda i građana. Ovom prilikom, svim bosanskohercegovačkim patriotima upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine”, istakao je ministar Lokmić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ministar Lokmić je tokom posjete USK održao sastanak sa ministrom za pitanja boraca i RVI u Vladi USK Almirom Tutićem i predstavnicima Koordinacije USK i FBiH. Ovom prilikom je razgovarano o položaju boračke poluplacije, aktuelnim problemima, te izmjenama i dopunama zakona kojim su regulirana boračka prava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.