Lokmić: Naša obaveza je da na istim principima na kojima je vođena borba za očuvanje BiH gradimo i njenu budućnost

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao je obilježavanju 32. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine i 19. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Manifestacija je održana u kasarnoj “Adil Bešić” u Bihaću.

U okviru centralne svečanosti otvoren je Muzej 2. rendžerskog puka Oružanih snaga Armije BiH, koji baštini tradiciju 5. korpusa Armije Republike BiH i odbrambeno-oslobodilačkog rata.

“Današnji dan je još jedan u nizu povoda da se sa dužnim pijetetom i poštovanjem prisjetimo svih šehida i poginulih boraca. Njihova žrtva ugrađena je u temelje Bosne i Hercegovine i naše slobode, te zato sjećanje na njih nikada neće i ne smije biti izbrisano. Naša obaveza je da na istim principima na kojima je vođena borba za očuvanje Bosne i Hercegovine gradimo i njenu budućnost. Naša vizija je multietnička, demokratska i prosperitetna Bosna i Hercegovina, domovina ravnopravnih naroda i građana. Ovom prilikom, svim bosanskohercegovačkim patriotima upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine”, istakao je ministar Lokmić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ministar Lokmić je tokom posjete USK održao sastanak sa ministrom za pitanja boraca i RVI u Vladi USK Almirom Tutićem i predstavnicima Koordinacije USK i FBiH. Ovom prilikom je razgovarano o položaju boračke poluplacije, aktuelnim problemima, te izmjenama i dopunama zakona kojim su regulirana boračka prava.