Lokmić: Jedan od osnovnih zadataka Ministarstva je osigurati istinsku održivost mladih i obrazovanih osoba

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata upriličilo je jučer potpisivanje ugovora o stručnom osposobljavanju, bez zasnivanja radnog odnosa, sa 12 osoba koje su završile visoku stručnu spremu. Ugovore je potpisao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić.

Iz Federalnog ministarstva je saopćeno da će potpisnici ugovora kroz 12 mjeseci, koliko će trajati  stručno osposobljavanje, imati priliku da se upoznaju sa radom svih službi ovog ministarstva i na taj način steći radno iskustvo koje će doprinijeti njihovoj profesionalnoj nadogradnji.

“Jedan od osnovnih zadataka Ministarstva je osigurati istinsku održivost mladih i obrazovanih osoba, prije svega osiguranje egzistencije, radnih mjesta. Svjedoci smo da veliki broj mladih ljudi ima tu osnovnu prepreku, a to je nedostatak osnovnog radnog iskustva, kako bi kasnije zasnovali stalne radne odnose. Ovo ministarstvo ima obavezu, ali i čast da pruži podršku članovima porodica poginulih, nestalih i umrlih boraca, kao i članovima porodica RVI i demobilsanih boraca. Pored sticanja neophodnog radnog iskustva cilj nam je pružiti vam osjećaj sigurnosti i pripadnosti ovom ministarstvu koje je od danas i vaša druga kuća. Imate priliku nadograditi znanja i vještine stečene na matičnim fakultetima. Stoga iskoristite tu priliku na najbolji mogući način, a stečena znanja i iskustva ugradite u temelje budućnosti nama jedine domovine, jer odlazeći drugdje postajemo samo stranci”, istakao je Lokmić

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u saopćenju navodi da je za provođenje ovog programa u ovoj godinu osiguralo sredstva u neto iznosu od 75.000 KM.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.