Nermin Nikšić

Logikom Izetbegovića 400 hiljada građana je glasalo za promjene

Nakon sjednice stranačkog predsjedništva lider SDA Bakir Izetbegović jučer je ustvrdio da SDA u zadnja tri turnusa osvaja otprilike blizu 300 hiljada glasova.
– SDA podržavaju patrioti glasači koji su privrženi BiH i tradicionalnim bošnjačkim vrijednostima. Razumljivo je da smo rivali i da se u predizbornoj kampanji izgovore neke teške riječi, ali poslije izbora se treba zajednički raditi. Napad na SDA je napad na 300.000 birača“, kazao je Izetbegović i upitao:

– Da li su bitne fotelje na kantonalnom nivou ili napraviti snažan bosanski front koji će zemlju povući naprijed? SDA je opredijeljena za formiranje vlasti sa što više jakih stranaka u poziciji.

Lider SDP-a Nermin Nikšić u izjavi za Vijesti.ba kaže da se iz ovih izjava vidi kako u SDA misle da su pozvani određivati mjeru svemu, ko je patriota, a ko nije, ko je pravi Bošnjak, a ko to nije. Dodaje da je iz Izetbegovićevih izjava vidljiva nervoza SDA i da im je na naplatu došla njihova politika ličnih interesa ispred svega drugog, te njihova bahatost iz kampanje, ali i cijelog proteklog mandata.

– Kako s ljudima koji tako razmišljaju praviti bilo kakve dogovore. Može li se vjerovati ljudima koji su prije mjesec za sve druge govorili da su izdajnici, da su prodali zemlju Dodiku i Čoviću, a sad su im ti isti odjednom patriote i poželjni partneri?, keže Nikšić i dodaje da SDA ne treba u drugima tražiti uzrok svojih problema, već treba da uvide kako su oni i njihova politika koju provode uzrok problema.

– Na koncu, da se poslužim njihovom logikom, više od 400.000 građana čiji glasovi nisu pokradeni u ovoj opštoj krađi, glasalo je za promjenu – izjavio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.