Saša Magazinović za N1 i Hayat

Ljubavna sapunica Dodik-Izetbegović-Čović

Saša Magazinović, predsjednik glavnog odbora SDP-a BiH i zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, komentarisao je jučerašnji neuspjeli dogovor u Konjicu u kojem se lider HDZ-a nije pojavio.

“Smatram da mi u ovom trenutku imamo veoma realan politički problem koji je istovremeno i problem jednog ljubavnog trokuta između gospode Čovića, Dodika, Izetbegovića. Pažnja koju je gospodin Čović imao od strane Dodika u prethodnom periodu je sada preusmjerena na gospodina Izetbegovića i normalno da se u tom ljubavnom trokutu pojavila i ljubomora i onda je kao rezultat toga Čović poslao Izetbegovića po burek u Konjic, a on se nije pojavio. To bi sve bilo zanimljivo, kao što su pojedinim ljudima zanimljive španske serije, da to nema velike posljedice po sve nas koji živimo u BiH, tako da ova ljubavna sapunica na relaciji Dodik-Izetbegović-Čović je zapravo nešto čije će posljedice platiti ne oni nego svi mi i evropski put BiH”, komentarisao je Magazinović.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da su iz kabineta Čovića kazali jučer da nema sastanka, dok je prethodno sastanak bio dogovoren, i to sedmicu dana prije je odgovorio: “Mislim da lične emocije jednih prema drugima i trećima, poslovne i svake druge relacije kao taoce drže sve nas građane u BiH. Primijetiće da sva imenovanja, tenderi zapravo ne trpe – tu se odlično slažu, ali kada je u pitanju rješavanje egzistencijalnih pitanja građana, kada je u pitanju ubrzanje evropskog puta BiH, onda tu imamo određene probleme. U tako vođenoj politici dočekaćemo 2018. godinu i opšte izbore bez ikakvog realnog rezultata postignutog domaćim snagama, a sve što će se postići u narednom periodu, kao što je i ovo do sad, postignuto je naporom međunarodne zajednice i dobre volje da nam se omogući put prema EU”.

O tome da li je jučerašnje dešavanje slučajnost ili plan dvojice da se našteti trećem, kao i ko je najviše izgubio je kazao: “Bilo ko kaže da je neko od njih u ovom trenutku gubitnik, to može biti ocjena za danas. Već sutra dinamikom ovih sastanaka kafanskih se može desiti da je neko drugi gubitnik. U svakom slučaju jedini gubtnik su građani koji su izluđeni silnim sastancima, obećanjima, proizvodnjom krize do situacije da se ljudi pitaju da li će se sutra zaratiti kolika je ta kriza, pa se onda desi sastanak na kojem je sve ‘med i mlijeko’ i na kojem je sve dogovoreno i nikad nije ni postojao problem. Do toga da se međunarodnoj zajednici fakturišu problemi koji su producirani unutar BiH. Dakle, ja zaista ne bih išao sa tom ocjenom ko je gubitnik, slažem se sa svima da je na dnevnoj bazi Izetbegović izgubio time što ga je Čović poslao po burek preko Konjica. A šta će se desiti za dva dana, ne znam, ali je moja procjena da će se oni svi zagrliti u toku augusta i da će ti problemi u ljubavnom trokutu biti izglađeni jer ‘para vrti tamo gdje burgija ne može'”, zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.