OO SDP BiH Travnik

Liste SDP-a se bore za Bosnu i Hercegovinu i svoje općine koje bi bile za sve nas

Na četvrtoj proširenoj sjednici Kantonalnog odbora SDP BiH Srednjobosanskog kantona koja je održana u utorak, 30.08.2016.godine, u Travniku, članovi Kantonalnog odbora dobili su informaciju i razgovarali o završnim pripremama za predizbornu kampanju za predstojeće Lokalne izbore na području Srednjobosanskog kantona. SDP BiH Srednjobosanskog kantona sa svojim listama izlazi samostalno
i sa puno optimizma u 11 općina sa 303 kandidata i u 6 općina sa samostalnim kandidatima za načelnika, dok u općini Bugojno SDP BiH podržava nezavisnog kandidata za Načelnika, Asmira Karadžu.

Ono na što smo posebno ponosni, kao i svake godine, naše liste su jedine liste na ovim prostorima koje su u punom smislu bosansko-hercegovačke – na njima su se našli kvalitetni, sposobni i pošteni ljudi svih nacionalnosti, religijskih pripadnosti, muškarci i žene, mladi i oni sa puno životnog iskustva, direktori i obični radnici, studenti, nezaposleni, penzioneri… svi samo sa jednim ciljem – da se bore za Bosnu i Hercegovinu i svoje općine koje bi bile za sve nas!

Posebna tema ovog sastanka bila je i konstantna borba za očuvanjem jedinstvenog obrazovnog sistema na području Kantona. Vladajuća SDA-HDZ koalicija je već pokušala provući podjelu srednje škole u Jajcu na dvije odvojene škole u kojima bi se govorilo odvojeno hrvatski i bosanski, i kojima to, zahvaljujući prvenstveno djeci Jajca, ali i glasu SDP-ovih poslanika u Skupštini SBK, za sada nije uspjelo. Međutim, sad se suočavamo s novom podjelom – u Kiseljaku, tačnije u Brestovskom, gdje već postoje dvije osnovne škole pod jednim krovom, sa odvojenom nastavom za djecu bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, sada se i fizički odvajaju ove škole izgradnjom potpuno nove zgrade u kojoj će se održavati nastava na hrvatskom jeziku, vjerovatno s ciljem, kako bi se i konačno u potpunosti razdvojile „kruške i jabuke“, kako to nekad reče bivša ministrica obrazovanja SBK, Greta Kuna.

SDP BiH i dalje ostaje jedina odbrambena snaga koja se protivi bilo kakvim podjelama djece u školama na nacionalnoj osnovi i Kantonalni odbor SDP BiH SBK/KSB u punom kapacitetu podržava Općinske organizacije SDP BiH u Jajcu i Kiseljaku koje vode žestoku borbu za opstanak ZAVNOBiH-ovske Bosne i Hercegovine, koja nije ni bošnjačka, ni srpska, ni hrvatska, nego je i bošnjačka, i srpska, i hrvatska! Bosne i Hercegovine koja bi trebala biti država za sve nas!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.