Kongres SDP BiH

Lipovača zvanično najavio svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a

Kongres Socijaldemokratske partije BiH (SDP) koji će biti održan 6. decembra je u pripremi, a imena kandidata za predsjednika te stranke još uvijek nisu poznata. Međutim, dok neki poručuju kako imaju svoje favorite, drugi govore kako čekaju “predsjednika iz Zlatkovog džepa”.

Slika

Brojna su imena koja se spominju u medijima i u SDP-u za ovu poziciju, međutim veliki je boj onih koji smatraju da će čovjek izabran na vanrednom Kongresu biti upravo Lagumdžijina marioneta.

Kao mogući koji će čuvati Lagumdžiji stolicu spominjao se Bakir Hadžiomerović, kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH koji je izbornu utrku završio na četvrtom mjestu. No, Hadžiomerović je na svom zvaničnom Facebook profilu prije nekoliko dana pozvao SDP-ovce da podrže Slavišu Šućura za predsjednika SDP-a te dodao kako će on učiniti sve da to Šućur i postane.

Hamdija Lipovača koji je također najavio svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a, u razgovoru za Klix.ba je kazao kako Hadžiomerović nije taj koji treba nekoga kandidirati i nekoga pozivati na podršku.

"Što se tiče Šućura smatram da je to dobar kandidat, on je prije svega dokazani bh. patriota. To je čovjek koji je SDP-ovac od početka. Međutim, smatram da Bakir Hadžiomerović nije taj koji treba inaugurirati bilo kakve kandidate, s obzirom da je on tek prije nekoliko mjeseci ušao u SDP i da Šućura ne treba niko kandidovati, a u svrhu nekog spinovanja. Šućur je institucija u SDP-u. Dovoljno je da on sam kaže da nešto hoće, a Bakir je sebi u odnosu na staž u SDP-u dao previše za pravo", izjavio je Lipovača.

Indikativno je to da je na zvaničnoj web stranici SDP-a objavljeno Hadžiomerovićevo pisanje sa Facebooka, čime je podrška data jednom mogućem kandidatu, ili je po srijedi neki drugi i nečiji drugi interes. Šućur se, koliko je poznato, nije očitovao o ovome. Bar ne javno.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.