Bihać

Lipovača traži od Skupštine USK da saglasnost za povlačenje sredstava MMF-a

Na ovaj korak odlučio se jer je, kako je kazao na vanrednoj pres-konferenciji, Kolegij Skupštine USK-a donio odluku da se skupštinsko zasjedanje održi 15. oktobra

Slika

Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača pozvao je danas sve političke subjekte u Skupštini Kantona da hitno sazovu sjednicu i daju saglasnost za povlačenje 4,2 miliona KM iz sredstava MMF-a.

Na ovaj korak odlučio se jer je, kako je kazao na vanrednoj pres-konferenciji, Kolegij Skupštine USK-a donio odluku da se skupštinsko zasjedanje održi  15. oktobra.

Po Lipovačinim riječima to je poslije izbora i moglo bi biti kasno, s obzirom  na to da postoji opasnost da bi ta sredstva mogla biti raspoređena drugim kantonima.

– Imamo upozorenja od Federalne vlade da USK kasni s dostavljanjem saglasnosti Skupštine za povlačenje sredstava MMF-a, dok su drugi kantoni svoja sredstva već povukli i traže dodatna – istakao je premijer Lipovača.

Zbog toga je neophodno da Skupština USK-a, kako je dodao, što prije da saglasnost i da se povuku ova sredstva, koja su neophodna za isplatu određenih naknada i dugovanja prema uposlenima u obrazovanju i zdravstvu, zatim socijalnih davanja, za završetak boračke zgrade u Bihaću itd.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.