SDP, DF, Naša stranka

Lijevi blok se nije raspao, spriječit ćemo da SDA imenuje gradonačelnika Sarajeva

Povodom medijskih članaka u kojima se tvrdi kako je prilikom konstituiranja Gradskog vijeća Zenice došlo do raspada bloka stranaka građanske i lijeve orijentacije, zajedničkim saopštenjem reagovali su Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta i Naša stranka.

Bez obzira što je prilikom izbora rukovodstva Gradskog vijeća u Zenici došlo do određenih nesporazuma nema nikakve dileme da će vijećnici iz ove tri stranke u narednom periodu djelovati zajednički i u jednom bloku u Gradskom vijeću Zenice. Bilo koja vrsta koaliranja sa SDA ne dolazi u obzir, naglašavaju u zajedničkom saopćenju.

“Tvrdnje kako je došlo do raspada ‘građanskog i lijevog bloka’ je još jedna u nizu podvala koja dolazi iz redova stranaka i pojedinaca koji se pribojavaju pregovora i saradnje SDP-a, DF-a i Naše stranke. Ovo nije prvi put da su se ovakve priče pojavile od završetka izbora i neće biti ni posljednji put, imajući u vidu da se naši razgovori nastavljaju, a tenzije unutar desnice rastu”, navodi se u saopćenju.

U međuvremenu, saradnja SDP-a, DF-a i Naše stranke je već dovela do izbacivanja SDA iz vlasti u nekoliko općina, i taj trend će se nastaviti u narednom periodu, a očekuje se da će građanske stranke imati većinu i u Gradskom vijeću Sarajeva čime će se spriječiti da SDA imenuje Gradonačelnika Sarajeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.