Slađan Ilić za klix.ba

Lijeva opcija je jedino rješenje za Tuzlu

Međustranački pregovori na nivou gradskih organizacija Socijaldemokratske partije BiH (SDP) i Demokratske fronte (DF) zvanično su počeli u petak u Tuzli.

Na prvom u nizu sastanaka koji će biti održani u narednom periodu između ostalog analizirano je stanje, a napravljena je i procjena modaliteta eventualnog zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.

Glavna tema razgovora bila je spremnost SDP-a i DF-a da nađu rješenje, te ponude i eventualno prihvate zajedničkog kandidata za poziciju gradonačelnika Tuzle.

“Tokom sastanka razgovaralo se načelno o saradnji DF-a i SDP-a, te o tome da trebamo sačuvati ljevicu u Tuzli. Opredjeljenja smo da je lijeva opcija jedino rješenje za Tuzlu”, kazao je za Klix.ba predsjednik Gradskog odbora SDP-a u Tuzli Slađan Ilić, naglasivši da je zadovoljan ishodom sastanka.

Kada je u pitanju kandidatura za gradonačelnika Tuzle, Ilić dodaje da se o konkretnim imenima nije govorilo. To bi, ističe on, moglo uslijediti na nekom od narednih sastanaka.

“O svim konkretnim imenima kada je u pitanju kandidatura za gradonačelnika Tuzle razgovarat ćemo u narednom periodu. Što se tiče listi za Gradsko vijeće Tuzle, tu će i jedna i druga stranka ići samostalno”, naglašava Ilić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.