Ivo Komšić

"Lijepo lice" Sarajeva u Novogodišnjoj noći

Gradonačelnik odaje priznanje i policiji Kantona Sarajevo za profesionalno obavljen njen dio posla te omogućavanje da slavlje protekne bez ijednog incidenata.

Slika

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić iskreno zahvaljuje građanima i gostima iz inostranstva koji su po izuzetno hladnom vremenu, značajnim prisustvom uveličali manifestaciju javnog dočeka Nove godine na Trgu djece Sarajeva i doprinijeli da se, kao i u metropolama širom svijeta, obilježi na najradosniji način, saopćeno je danas iz gradske uprave.

U novogodišnjoj noći je prepuna bila i Titova ulica sve do Vječne vatre. 

Gradonačelnik odaje priznanje i policiji Kantona Sarajevo za profesionalno obavljen njen dio posla te omogućavanje da slavlje protekne bez ijednog incidenata. 

Priznanje je upućeno i dežurnim službama u zdravstvenim ustanovama, prije svih Hitnoj pomoći, vatrogascima Kantona koji su u novogodišnjoj noći bili na oprezu i građanima u svakom trenutku na usluzi. 

Gradonačelnik čestita i kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Rad" što je vodilo računa o čistoći i uređenju prostora na kojem je doček organiziran te o efikasnom uklanjanju otpada u ranim jutarnjim satima nove godine.

Komšić čestita i Radiju 8, producentu i emiteru dočeka Nove 2015., za profesionalno obavljen posao, bogatiji i raznovrsniji program za sve generacije te izbor poznatih bh. izvođača. 
Time je građanima i turistima Sarajeva omogućeno da već od podnevnih sati 31. decembra osjete ugođaj i atmosferu novogodišnjih blagdana u svakom dijelu grada, koji su kulminirali centralnim programom i spektakularnim vatrometom. 

Takvo lijepo lice Sarajeva prenijeli su svi mediji, što će svakako doprinijeti da naredne godine bude još više turista i Sarajlija koji će željeti da novu godinu dočekaju u bh. prijestonici na otvorenom, naveo je gradonačelnik.

Javni doček nove godine postaje sve značajnija manifestacija i s turističkog aspekta. 

U decembru 2014.g., Kanton Sarajevo je posjetilo blizu 20.000 turista, 9,5 posto više nego u decembru 2013., te je ostvareno blizu 38.000 noćenja, 4,4 posto više.

Najviše gostiju je bilo iz Hrvatske, Turske, Slovenije, Srbije, Njemačke, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Crne Gore, Italije i Južne Koreje. 

Institucija Grada će u suradnji s četiri gradske općine, Kantonom i kantonalnom turističkom zajednicom, nastaviti tradiciju dočeka nove godine na otvorenom i time još jednom pokazati da je grad spreman organizirati velike događaje na otvorenom, poručio je Komšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.