KO SDP BiH Tuzla

Licemjerstvo premijera Bege Gutića i kantonalne SDA ne poznaje granice!

Posljednje saopćenje premijera Vlade Tuzlanskog kantona gosp. Bege Gutića, a u kojem on poziva menadžment Osnovne škole „Miričina“ da konkursnu proceduru za prijem u radni odnos okončaju prijemom prvorangiranog kandidata, je još jedan u nizu dokaza da licemjerstvo premijera Vlade Tuzlanskog kantona Bege Gutića i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Mirsada Kukića ne poznaje granice.

U gore pomenutom saopćenju ništa ne bi bilo sporno, da upravo gospoda Gutić i Kukić nisu, amandmanski djelovali na Zakon o državnim službenicima, a amandman je podrazumijevao ukidanje člana Zakona koji je predviđao prijem prvorangiranog na konkursu.

Ovim izmjenama premijer Gutić i aktuelna većina u Skupštini TK-a, na čelu sa SDA, omogućili su da rukovodeći službenik može primiti bilo kojeg kandidata sa liste kandidata, a da to ne mora biti prvi kandidat na listi.

Također, za vrijeme mandata gosp. Gutića došlo je do nezakonitih smjena menadžmenta u osnovnim i srednjim školama na području našeg Kantona. Tokom cijelog mandata gospodin Gutić je pokazivao lažnu brigu za infrastrukturu u obrazovnim ustanovama širom Kantona, a pokazivao ju je sve u cilju da posao i novac od ugovorenih poslova dobije građevinska firma brata od ministra MUP-a, gosp. Huseina Topčagića.

Za kraj, Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla poziva premijera Gutića i rukovodstvo Kantonalnog odbora SDA Tuzla da prestane sa korupcijom pri prijemu radnika u osnovnim i srednjim školama na području našeg Kantona. Pozivamo Vas da konačno počnete raditi na transparentan način, na način da svi građani Tuzlanskog kantona imaju jednake šanse za zaposlenje, te da konačno jednom prestanete sa licemjerstvom i lažnom brigom za građane našeg Kantona. Jer, očito je da se brinete samo za sebe i članove svojih porodica!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.