Lana Prlić

Lica koja sam prijavila za izbornu krađu imenovana su za članove biračkih odbora u Mostaru

Potpredsjednica SDP-a Lana Prlić navela je kako je nakon Općih izbora 2018. podignula dvije krivične prijave protiv 10 lica koji su bili članovi biračkih odbora.

“Za ta lica CIK je utvrdio nakon ponovnog brojanja da na biračkim mjestima čiji su oni bili članovi biračkih odbora su se počinile izborne prevare. Nakon podignutih prijava, bila sam ispitivana od strane istražnih organa i dan danas ništa se nije desilo”, navela je Prlić.

Kako kaže zato je uzela sebi za pravo da provjeri da li se lica protiv kojih je podigla krivične prijave i za koje je CIK utvrdio da su počinili izbornu prevaru nalaze u biračkim odborima na Lokalnim izborima za Gradsko vijeće Mostara koji će se održati 20.12.2020.

“Od 10 lica, troje će se izgleda i ove godine naći kao članovi biračkog odbora prema trenutno važećem spisku, i što je interesantno jedno od ta tri lica je imenovano ispred Gradske izborne komisije. Napominjem da je CIK utvrdio da su ove osobe imale pogreške u radu”, zaključila je Prlić.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu