Legendarni Semir Drljević Lovac podržao kandidaturu Denisa Bećirovića

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrdio je na svom Facebook nalogu da će njegovu kandidaturu za ovu funkciju podržati i predsjednik Prve mostarske partije (PMP) i dobitnik “Zlatnog ljiljana”, navjvišeg ratnog priznanja ARBiH, Semir Drljević Lovac.

“Heroj odbrane Mostara, zlatni ljiljan Armije Republike Bosne i Hercegovine i predsjednik Prve mostarske partije (PMP) Semir Drljević Lovac odlučio je pružiti podršku Denisu Bećiroviću kandidatu ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH, a to zvanično učiniti u narednim danima”, stoji u objavi na Facebook nalogu Bećirovića.

“Drljevića, ratnog komandanta odbrane Mostara, stanovnici tog grada poznaju po ratnim zaslugama, a šira bh. javnost možda ponajbolje po snimku iz Pariza 9. maja 1995. godine. Cijeli antifašistički svijet u Parizu je tada aplaudirao Bosni i Hercegovini. Tog je dana Bosna i Hercegovina prvi put u svojoj historiji dobila poziv da učestvuje u vojnoj paradi u povodu Dana pobjede nad fašizmom.

Čovjek koji je nosio zastavu tokom defilea bio je upravo Semir Drljević Lovac. Bila je to legalna zastava međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine pod kojom je odbranjena Bosna i Hercegovina. Armiji Republike Bosne i Hercegovine je i ovim događajem u Parizu priznato članstvo u svjetskoj antifašističkoj porodici.

Semir Drljević Lovac rođen je 1963. u Mostaru. Odlikovan je najvišim priznanjem u Armiji Republike Bosne i Hercegovine – Zlatni ljiljan dobio je 1994. kao pripadnik 41. slavne motorizovane Viteške brigade”, napisao je Denis Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.