Lazović za N1: Izbori se dobijaju u članstvu, ne u centrali

Sredinom maja održat će se izbori za predsjednika Kantonalnog odbora SDP BiH u Sarajevu. Više od 4.000 članova SDP u Sarajevu birat će novog predsjednika, a kako je za N1 ispričao jedan od kandidata za predsjednika Miro Lazović, iznimno je važna konsolidacija SDP-a u Sarajevu.

On je rekao da se izbori ne dobijaju u centrali već među članstvom i da je u tom kontekstu važno da fer i demokratska borba vodi unutar članstva, a ne u javnosti.

”Potpise koja sam ja skupio, skupio sam zahvaljujući sebi i angažmanu ljudi kojima je stalo do toga da se SDP u glavnom gradu države konačno konsolidira. Potpise svog protukandidata, svog druga Damira Mašića nisam vidio i ne znam ko je za njega skupio potpise. To što dolazi iz centrale ne znači da je stanje na terenu takvo”, rekao je naš sagovornik.

Prema njegovom mišljenju, jedino je ideja socijaldemokratije u stanju izvesti Bosnu i Hercegovinu na put stabilnosti.

”Izbori se dobivaju u članstvu SDP-a, ne u centrali i u tom kontekstu čitav moj angažman je motivisan željom da na bazi svog iskustva pomognem u konsolidaciji socijaldemokratije u Sarajevu jer su me u mom političkom putu vezale dvije ideje: država Bosna i Hercegovina i ideja socijaldemokratije za koju smatram da je jedina u stanju izvesti državu BiH na put stabilnosti. Očekujem da se vodi jedna fer i demokratska borba unutar članstva, a ne u javnosti. Članstvo bira, a ne centrala”, zaključio je.

Trka za predsjednika KOSDPBiH Sarajevo iznimno je značajna s obzirom na ozbiljnu glasačku bazu ove stranke u Sarajevu pa će trka za mjesto predsjednika biti sve neizvjesnija kako se bude bližio datum održavanja unutarstranačkih izbora.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.