Lazović: Izetbegović i Softić moraju objasniti javnosti zašto se pismo Suda krilo

Nakon što je član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović danas priznao da je znao za pismo Međunarodnog suda pravde u Haagu, u kojem se osporava legitimitet Sakiba Softića kao agenta BiH pred ovom institucijom, u kratkom razgovor za Avaz.ba, Miro Lazović kazao je da se javnosti mora objasniti zašto se to pismo krilo.

– Za to pismo predsjednika Suda se moralo znati. Javnost je trebala biti obaviještena i u tom kontekstu Sakib Softić, ali i Bakir Izetbegović i njegov pravni tim bi trebali objasniti zašto javnost nije upoznata – naveo je Lazović.

On ističe, kako se nakon objave tog pisma moglo krenuti u proces revizije presude.

– Moglo se bolje odigrati, transparentno i javno. Ovako je frustrirajuće da do revizije nije ni došlo. Moglo se i pored tog pisma krenuti u proces, on bi tad bio iskreniji i politički racionalniji. Stvorila bi se argumentacija, koju niko ne bi mogao negirati, jer bi Sud i pored svog pisanja dao šansu Predsjedništvu da svojom odlukom potvrdi agenturu Softića – naveo je on

On je potvrdio i da na skupu uglednika u Vijećnici nije bilo govora o legitimitetu agenture Sakiba Softića.

– U Vijećnici je bila atmosfera vapaja za istinom i pravdom. I nije se raspravljalo o validnosti Sakiba Softića, osim da postoji odluka iz 2012. godine, koja to potvrđuje – istakao je Lazović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.