Lakić: Vlada FBiH je opredijeljena da spasi firmu Zrak

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vedran Lakić izjavio je nakon današnje sjednice u Sarajevu da je Vlada FBiH opredijeljena da pokuša spasiti firmu Zrak d.d.

Istakao je da je odlučeno da se Vlada FBiH upiše kao povjerioc u dugovanja koja Zrak ima i postane dio stečajnog vijeća.

Nezvanična saznanja

– Nezvanično smo saznali da bi stečajni sudija mogao odlučiti da Zrak ide u stečaj – naveo je Lakić.

Pojasnio je da su razlozi za to što opunomoćenik firme – advokat koji je uputio žalbu prvostepenom organu – nije opunomoćen od strane ovlaštene osobe, odnosno direktor Zraka nije upisan u registar privrednih društava kao zakonski predstavnik preduzeća.

“Vlada FBiH neće odustati od firme Zrak”

– Vlada FBiH neće odustati od firme Zrak d.d. i nastojat će da radi na njenom oporavku – rekao je Lakić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, ministar je naglasio da Federacija BiH nema interes da formira novo preduzeće za promet gasom i da očekuje da se tekst zakona o gasovodu Južna interkonekcija uskoro nađe na sjednici Vlade.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.