Lakić: Postignut dogovor, rudarima će biti isplaćene dvije plate

Ispred sjedišta Vlade Federacije BiH u Sarajevu okupilo se oko 300 rudara koji traže dvije zaostale plate i poštivanje kolektivnog ugovora. U međuvremenu je održan sastanak Sindikata radnika rudnika u FBiH i Vlade FBiH. Sastanak sa pozitivnim ishodom.

Federalni ministar energije i rudarstva Vedran Lakić se obratio javnosti i rudarima nakon sastanka, rekavši da će plate biti isplaćene.

“Svi oni razgovori koji su bili ranije, bili su uspješni i tako je i ovaj put. Zahvaljujem se Sindikatu na borbi i podržavamo. Utvrdili smo da postoje finansijska sredstva u budžetu FBiH, koja će se nastojati iskoristiti za isplatu plata rudara rudnika u Zenici”, istaknuo je Lakić.

Nije zadovoljan sa zatečenim stanjem u rudnicima, te je naveo da su opredjeljenja da se moraju zajedno suočiti sa svim problemima.

“Danas je to problem sa ovim rudikom, a imamo problema i sa drugim rudnicima. Kao Vlada smo prihvatili kolektivni ugovor da se plate isplate za januar i februar. U narednih 15 dana ćemo saopštiti šta će biti sa rudnikom Zenica. Pokušat ćemo najmanji broj dana skratiti da bismo mogli obradovati ljude da imaju platu na svojim računima”, zaključio je ministar Lakić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.