Federalni ministar energije, rudarstva i industrije za BHRT

Lakić: Moguće povećanje cijene elekrične energije onima koji troše nemilice

Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, za BHRT je rekao da nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije, te ne isključuje mogućnost određenih aktivnosti Elektroprirede, a sve u svrhu uštede električne energije.

“Zašto se u javnosti pojavljuje mogućnost, da bi se počela štediti energija, da će Elektroprivreda ići u aktivnost da onima koji štede se ne povećava cijena električne energije, ali oni koji je troše nemilice, da im se poveća cijena električne energije. Zašto to radimo? Zato što nemamo proizvodnje, jer nemamo dovoljno uglja za naše termoelektrane da se proizvede energija”, rekao je Lakić.”

On ističe da je za rješenje ovog problema potrebno samo proizvoditi, te ukazao na to da je trenutno stanje posljedica nerada prethodne vlasti.

“Nije bio dobar rad, mnogi su probemi naslijeđeni. Mi ćemo ih rješavati”, naglasio je Lakić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.