Lakić i Buljubašić u RMU Kreka: Podrška novom rukovodstvu u prevazilaženju nagomilanih problema

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić i v.d. generalnog direktora Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo Sanel Buljubašić, sa saradnicima, posjetili su RMU Kreka d.o.o. Tuzla.

Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva, ovom prilikom je sa novim rukovodstvom na čelu sa v.d. direktora RMU Kreka Elnurom Dizdarevićem razgovarano o stanju u ovom rudniku.

– Tokom sastanka data je podrška novom rukovodstvu RMU Kreka i konstatovano da je stanje i u ovom rudniku veoma loše, naročito po pitanju proizvodnih količina uglja za potrebe Elektroprivrede BiH. Dogovoreno je da se u narednih deset dana organizuje sastanak na kojem će se detaljno prikazati svi problemi u poslovanju RMU Kreka Tuzla, te odrediti kratkoročne i dugoročne mjere koje trebaju biti realizirane – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.