Lakić i Buljubašić u RMU Kreka: Podrška novom rukovodstvu u prevazilaženju nagomilanih problema

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić i v.d. generalnog direktora Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo Sanel Buljubašić, sa saradnicima, posjetili su RMU Kreka d.o.o. Tuzla.

Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva, ovom prilikom je sa novim rukovodstvom na čelu sa v.d. direktora RMU Kreka Elnurom Dizdarevićem razgovarano o stanju u ovom rudniku.

– Tokom sastanka data je podrška novom rukovodstvu RMU Kreka i konstatovano da je stanje i u ovom rudniku veoma loše, naročito po pitanju proizvodnih količina uglja za potrebe Elektroprivrede BiH. Dogovoreno je da se u narednih deset dana organizuje sastanak na kojem će se detaljno prikazati svi problemi u poslovanju RMU Kreka Tuzla, te odrediti kratkoročne i dugoročne mjere koje trebaju biti realizirane – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.