Lakić-Buljubašić: Prioritet su stabilnost energetskog sektora i rješavanje problema rudara

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić razgovarao je sa v.d. generalnim direktorom JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Sanelom Buljubašićem o trenutnom stanju u ovom javnom preduzeću i rudnicima, te problemima sa kojim se suočavaju u radu.

Kao najveći prioritet na ovom sastanku istaknuta je stabilnost energetskog sektora u Federaciji BiH, te rješavanje nagomilanih problema rudara i drugih uposlenika u ovom sektoru, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Iz Ministarstva ističu da je tema ovog susreta bila i pravedna tranzicija energetskog sektora koja predstavlja jednu od ključnih aktivnosti na putu BiH ka Evropskoj uniji. Također, dodaju da je dogovorena i kontinuirana saradnja Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i JP Elektroprivreda BiH d. d. Sarajevo.

V.d. direktor Buljubašić zahvalio se na podršci Ministarstva ovom javnom preduzeću, te istakao da će Uprava Elektroprivrede BiH kontinuirano raditi na prevazilaženju problema u radu, kao i  ispunjavanju svih ciljeva koji su postavljeni pred Upravu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.