Sarajevo

Lagumdžija zbog poplava odustao od putovanja na SP u Brazil

Zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju, Lagumdžija je odustao od tog puta.

Slika

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija neće putovati na Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazil koje će se održati od 12. juna do 13. jula 2014.

Zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju, Lagumdžija je odustao od tog puta.

‘Zbog cjelokupne situacije u BiH nastale nakon katastrofalnih poplava, ne planiram putovati u Brazil kako bi pratio utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Maksimalno sam posvećen aktivnostima na pripremi donatorske konferencije koju planiramo organizovati ubrzo nakon što tim eksperata iz EU, Svjetske banke i UN-a napravi procjene šteta nastalih u poplavama, kako bismo realizirali naša dva osnovna cilja. Prvi cilj je da svi koji su u poplavama izgubili svoje domove, do zime imaju krov nad glavnom. Drugi cilj je da sačuvamo postojeća radna mjesta, a kroz proces obnove i rekonstrukcije koji će uslijediti, otvorimo i nova radna mjesta", kazao je Lagumdžija za MOJportal

‘Kao ministar vanjskih poslova BiH upravljat ću radom privremenog konzularnog ureda u Rio de Janeiru iz sjedišta MVP BiH, zato što je sanacija šteta nastalih poplavama prioritet u radu svih nas’, dodao je.

Izjavio je da će pažljivo pratiti nastupe fudbalske reprezentacije BiH i navijati za njih od srca ubijeđen da će ostvariti zapažen rezultat.

Vjerovatno će se na sličan način postupiti i federalni premijer Nermin Nikšić kojem je također trenutno prioritet sanacija svih posljedica katastrofalnih poplava.

(MOJportal)

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.