Odvojeni susreti

Lagumdžija razgovarao sa Gadisom i Teodorescuom

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je u odvojenim susretima ambasadora Republike Grčke u BiH Karolosa Gadisa i ambasadora Rumunije u BiH Filipa Teodorescua

Slika

Dr. Lagumdžija je tokom razgovora sa ambasadorom Gadisom istaknuo značaj daljnjeg angažmana Grčke, koja trenutno predsjedava Evropskom unijom i o čemu je posebno razgovarano, po pitanjima proširenja Evropske unije i izrazio zadovoljstvo jer je na sastanku Vijeća za opće poslove (GAC) prošlog mjeseca potvrđeno da proces proširenja ostaje ključna politika EU.

Također  je upoznao sagovornika sa aktuelnim dešavanjima kada su u pitanju aktivnosti na rješavanju pitanja implementacije presude Sejdić – Finci, te ispunjavanju preuzetih obaveza prema Vijeću Evrope i naglasio da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena evropskom putu.

Dr. Lagumdžija je uputio poziv zamjeniku premijera i ministru vanjskih poslova Republike Grčke Evangelosu Venizelosu da posjeti Bosnu i Hercegovinu tokom narednog mjeseca, kao predsjedavajući Vijeća ministara EU i na taj način pošalje ponovo poruku o našem mjestu u evropskim integracijama. 

Tokom susreta dr. Lagumdžije i ambasadora Teodorescua razgovarano je o saradnji država regiona u okviru Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojim Rumunija trenutno predsjedava.

Ambasador Teodorescu je informirao dr. Lagumdžiju o dosadašnjim aktivnostima SEECP-a tokom rumunskog predsjedavanja i uručio mu pozivno pismo ministra vanjskih poslova Rumunije Titusa Corlăţeana da učestvuje na predstojećem sastanku ministara vanjskih poslova država članica SEECP-a koji će 17. i 18. februara 2014. godine biti održan u Bukureštu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.