Zenica

Lagumdžija razgovarao s Husejnagićem i Smajlovićem o prioritetima za oporavak stradalih područja

Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo zbog rezultata donatorske konferencije na kojoj je uz pomoć prijatelja BiH osigurano više sredstava od onoga što je naša zemlja tražila i ocijenio da je pred svima u BiH mnogo zajedničkog rada kako bi osigurana sredstva bila implementirana što prije.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija susreo se jučer u Zenici, u okviru posjete područjima pogođenim katastrofalnim poplavama a nakon Međunarodne donatorske konferencije u Briselu, s premijerom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Munibom Husejnagićem i načelnikom Općine Zenica Huseinom Smajlovićem. 

Tokom razgovora Lagumdžija je informiran o trenutnoj situaciji i potrebama na područjima ZDK-a pogođenim poplavama, od kojih je neka i obišao u maju mjesecu i razmijenio mišljenja o rezultatima donatorske konferencije, na kojoj su međunarodni donatori osigurali 1,6 milijardi KM za saniranje prioritetnih potreba u sanaciji posljedica poplava u BiH, te još oko 84 miliona KM namijenjenih regionalnim projektima usmjerenim na prevenciju novih katastrofa. 

Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo zbog rezultata donatorske konferencije na kojoj je uz pomoć prijatelja BiH osigurano više sredstava od onoga što je naša zemlja tražila i ocijenio da je pred svima u BiH mnogo zajedničkog rada kako bi osigurana sredstva bila implementirana što prije. 

– Sada za nas počinje pravi posao, od osiguranja uvjeta da sredstva što prije stignu do krajnjih korisnika, da budu iskorištena u prave svrhe, da građani i donatori tačno znaju gdje je potrošen svaki fening doniranih sredstava i da nastavimo lobirati za dodatnu pomoć – kazao je, između ostalog, Lagumdžija. 

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da su prioriteti za kratkoročni oporavak nastradalih područja obnova kuća i prateće infrastrukture, obnova javnih objekata, uključujući škole i bolnice, poljoprivreda i očuvanje radnih mjesta, te da se cijeli proces obnove i rekonstrukcije mora odvijati na transparentan, efikasan i odgovoran način, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.